top of page

Over dit boek.

Het bovenste deel van je hersenen (de grote hersenen) bestaat uit twee delen, die als één samenwerken. Beide hersenhelften hebben hun eigen functies. Ze zijn met elkaar verbonden door een zenuwbaan. De linkerkant van onze grote hersenen is het analystische deel. Dit deel is beter in spraak, rekenen, lezen, details en volgordes onthouden. De andere hersenhelft, de rechterkant, is de creatieve kant. Deze kant is gespecialiseerd in kleur, patronen, muziek, dromen en beelden. 
Wanneer beide hersenhelften gebruikt worden, versterken ze elkaar. Door een goede samenwerking kunnen we onze hersenen een stuk effectiever gebruiken. 
In ons onderwijssysteem wordt met name de linker hersenhelft goed ontwikkeld. Door het vele lezen, rekenen en schrijven wordt met name de linker hersenhelft getraind. De rechter hersenhelft wordt een stuk minder gebruikt. Door de twee hersenhelften in balans te krijgen, werken beide hersenhelften beter samen, waardoor leerlingen stof een stuk makkelijker kunnen onthouden. 

'Creatief met biologie' is gemaakt om het leren van de biologie lesstof leuker en makkelijker te maken. Door de duidelijke afbeeldingen en afwisselende opdrachten kunnen leerlingen op verschillende manieren met dit boek aan de slag om de stof eigen te maken. Door 

.

bottom of page